Futisala

Geschiedenis Futisala

Ontstaan verenigingsnaam

Na ruim 30 jaar zaalvoetbal onder de naam Van Dijk ’s Boekhuis is tijdens de ALV in mei 2007 door de leden besloten de vereniging een nieuwe naam te geven, te weten: Futisala. De vereniging speelden de laatste jaren onder de naam Van Dijk Educatie (bekend als leverancier van studieboeken), gerelateerd aan de sponsor die dertig jaar achter de vereniging stond. Een directiewisseling bij Van Dijk Educatie in 2005 leidde echter tot het terugschroeven van de sportsponsoring op lokaal niveau. Hoewel de vereniging het bedrijf zeer erkentelijk is voor haar grote bijdrage in het verleden, is in 2007 toch besloten de naam los te laten en met een nieuwe, frisse naam verder te gaan. De leden kozen unaniem voor de naam Futisala, bedacht door Wim van Klaarbergen, speler van het tweede team. Futisala is een combinatie van futsal (zoals het zaalvoetbal tegenwoordig wordt genoemd) en isala (IJsselstreek).

Zaalvoetballen bij Futisala

De vereniging heeft zeven teams in de competitie; het eerste tot en met het zevende team spelen in de FZK competitie, verdeeld over de hoofdklasse, 1e en 2e klasse.

Vanaf 16 jaar kun je lid worden bij onze vereniging. We delen je dan in bij een van onze teams. Uiteraard kun je ook aangeven bij wie je in een team wilt spelen. Het is zelfs mogelijk – onder bepaalde voorwaarden – om je met een compleet team aan te melden. Om je aan te melden kan je onder ‘Lid Worden?’ het formulier downloaden om je in te schrijven.